Hogyan éld túl a cápákat a társkeresés tengerén?

7+1 tipp a sikeres partra jutáshoz.

2019. szeptember 13. - permacoach

 

tinder.jpgNemrég találkoztam egy ilyen mémmel és jót nevettem rajta, mert bár némileg sztereotíp, -oké nem kicsit,- de rátapint valami lényeges dologra, ami megkeseríti sok társkereső életét. Merthát eléggé különböző célokkal és szándékokkal vannak az emberek fenn a társkereső appokon és ezek sokszor nem találkoznak. Illemszabályok, keretek, amik biztonságossá tennék ezt a virtuális teret, pedig sehol.

Ha te pont csak valami laza dolgot keresel, ezt nyíltan fel is vállalod és jól tűröd az ezzel kapcsolatos célratörő (verbális és vizuális) kommunikációt, akkor lehet, hogy te leszel a hal a vízben. Azonban, ha éppen komolyabbat keresel, és/vagy kicsit érzékenyebb lelkülettel áldott meg az ég akkor elképzelhető, hogy némiképp tortúrának fogod megélni az online társkeresési folyamatot. 

 

Mit lehet ilyenkor tenni?

  1. A profilodon kommunikáld tisztán, hogy te mit szeretnél akár vizuálisan, akár verbálisan néhány kedves mondattal (mindig csak arról beszélve, hogy mit szeretnél és nem arról, hogy mit nem!). Magadról mindenképp olyan képet rakj ki, amire neked is öröm ránézni és írj pár sort mellé.
  2. Gyorsan pattintsd le azt, aki nem bánik veled jól, vagy már az elején kiderül, hogy mást akar. Ja és ne sírj sokat utána (tudom ez nehéz néha). Türelem, lesz jobb.
  3. Végy gyors és könyörtelen búcsút attól, aki hetekig húzza az időt azzal, hogy néha bejelentkezik online, de sosem kér találkozót és alig-alig reagál. Simán előfordulhat, hogy Te vagy a századik a sorban, de lát benned némi perspektívát, így amikor majd valahol koppan téged fog elővenni.
  4. Figyeld meg azt, hogy mennyi fér neked bele egy napba ebből. Ha éjjel-nappal pörgeted a Tindert/Happn-t/chat-et, gyorsan ki lehet égni, avagy lemerülni érzelmileg. Szánj rá mondjuk egy órát, aztán go offline és csinálj valamit, ami tölt. Ha pedig úgy érzed, hogy már nagyon kimerültél nyugodtan tarts szünetet és pár hétre/hónapra iratkozz le.
  5. Ne vedd magadra, ha nem jön össze. Számtalan oka lehet, hogy valaki nem jelöl vissza, nem válaszol, eltűnik. És az esetek jelentős többségében ennek semmi köze nincs hozzád.
  6. Próbálkozz offline is. Állítólag bárhol lehet ismerkedni ...Mindenesetre nem lehet baj, ha megpróbálod. Az érdeklődésednek megfelelő klub, csoport, esemény, nyári tábor remek talaj lehet. De akár még egy házibuli is. Légy nyitott az új emberekre és mozdulj ki! A négy fal között még senkire sem talált rá a szerelem.
  7. A legfontosabb. Arra, hogy szeretettel fordulj magad felé társkeresés közben még nagyobb szükség van mint egyébként. Írj egy listát azokról a tulajdonságokról, amiket igazán szeretsz magadban. Tegyél valamit magadért, minden nap, de különösen ha éppen lehangoló dolog történt: akár főzz valami finomat, menj el futni, tedd be a kedvenc zenédet, vedd meg azt a cipőt/koncertjegyet/fizesd be az utazást stb. Esténként vedd sorra magadban, hogy mik történtek aznap, amikért hálás vagy.

 +1 Gondolj arra, hogy nem vagy egyedül, sokan járnak ugyanebben a cipőben. Ha van olyan barátod, aki hasonló dolgokon megy keresztül és tudtok egymásnak ventillálni, és egymás örömének örülni, rengeteget segíthet mindkettőtöknek a támogatás. És az sem baj, ha együtt mentek bulizni :)

 Ha úgy érzed, hogy végleg feladtad, vagy kilátástalannak látod az egész társkeresési hercehurcát és a barátaidat sem szeretnéd ezzel untatni, azonban szükséged lenne támogatásra és változásra, akkor szeretettel várlak. 

Elérhetőségek: https://bit.ly/2kGnxuh

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://errevanazelore.blog.hu/api/trackback/id/tr7015068802