Erre van az előre

Szexeljünk-e az első randin? És ha igen, akkor mért nem?

2019. október 13. - permacoach

 

Ez egy olyan megosztó kérdés, amely szinte minden korosztályt foglalkoztat.

Sok-sok embert, főleg nőneműeket, minden bizonnyal az apukája vagy mondjuk a nagymamája, esetleg valamelyik mindent megmondó női magazin idejekorán figyelmeztette, hogy ezt aztán sose ne tegye, mert azonnal könnyűvérű nőnek minősítik (avagy férfiak esetében "csak azt akarja") és így aztán esélye sem lesz arra, hogy a partnere a folytatásra akárcsak gondoljon is, bárhogyan is sikerült az este, illetve az éjszaka.

A másik oldalról, a kicsit progresszívabban gondolkodók állítják, hogy de menjünk csak bele, hiszen ez itt a 21. század és minél előbb "kipróbáljuk egymást" annál jobb, aki meg nem akar semmit az később sem fog. A mostani azonnalderögtönmindent fastromance Tinder kultúra és a jól működő kémia hatására fészkelődő hormonjaink is inkább ezt az utóbbi verziót támogathatják.  

Aztán van a szenvedélypárti vélemény miszerint adjuk csak át magunkat a lángolásnak mert az az igazi élet, ezt a rózsaszín képet gyakran festik elénk az amerikai romantikus komédiák. Gondoljunk csak a Holiday-re, amiben Jude Law szinte instantice beleszeret Cameron Diazba egy éjszaka után, vagy Richard Gere-re, aki a Micsoda nőben megvásárolja Julia Roberts bájait egy éjszakára, aztán másnap már egy hétre marasztalja, végül meg egy életre.

cameron.jpg

( A kép forrása: www.whosdatedwho.com)

Tőlem aztán igen messze áll a konzervatív gondolkodás és nem zárom, ki, hogy van, akinek a rögtön ágyba bújás is működik, Ha azonban tudod magadról, hogy érzékeny vagy és/vagy hosszú távú párkapcsolatot keresel, akkor érdemes várni. A szex az első randin ugyanis kockázatos lehet a következő okok miatt:

  1. Habár még nem ismeritek egymást, hirtelen nagyon közel kerültök. Van, akinél úgy megy ez, hogy a test, csak a test dolga, de sokaknak az bizony a lelkét is megérintheti. Ennek többféle hatása lehet. Felébreszthet érzelmeket a másik iránt, amik nem feltétlenül tartósak, esetleg ijesztően mélyek hirtelen, vagy nem ugyanazt az a mélységet érik el a két félnél. Ráadásul a testben mélyebb, akár traumatikus emlékek is tárolódnak, amelyek szex hatására feljöhetnek. Nem biztos, hogy ebben a helyzetben, amikor még nincs meg a lelki intimitásnak az a szintje köztetek, akár te, akár a másik fél ezt megfelelőképpen tudja kezelni.
  2. Nincs idő arra, hogy tisztázzátok, hogy ki mit szeretne és mik az igényei. Amikor a hormonok viszik az agyat elfelé nagyon nehéz arról beszélni őszintén, hogy most akkor ez egy egyéjszakás kaland-e vagy mi, vagy egyáltalán milyen kapcsolatra vágytok. Így könnyen megeshet, hogy már a szex után derül ki, hogy máshonnan jöttök és másfelé tartotok.pont.png
  3. Az előző pontból az is következik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy olyan jól sikerül az a szex. Még nem ismeritek egymást és esetleg kicsit zavarban is vagytok és az első éjszaka hevében és zavarában igazán nehéz tud lenni kommunikálni arról, hogy ki mit hogyan szeret. Ez pedig elriaszthatja a feleket egy következő alkalomtól, pedig lehet, hogy akkor már sokkal jobban menne.

Ha valamelyik a három pont közül igaz, akkor már könnyű azt érezni, hogy valami itt nem stimmel és menekülőre fogni a dolgot, sőt esetleg kimagyarázni a helyzetet a nemi sztereotípiákhoz kapcsolódó klisék valamelyikével. Akkor lehet, hogy valami értékeset vesztünk el, avagy könnyen sérülhetünk. Az pedig nem hat jól a társkereső énünkre és visszavethet minket az utunkon.

 Ha több támogatásra, illetve változásra lenne szükséged a társkeresésben, akkor szeretettel várlak. 

Nézd meg a bombabiztos társkereső csomagomat, vagy jelentkezz a most akciós egyéni konzultációmra: https://errevanazelore.blog.hu/2019/08/28/dolgozz_velem_755

Elérhetőségek: https://errevanazelore.blog.hu/2019/08/28/elerhetosegek_551

A bejegyzés trackback címe:

https://errevanazelore.blog.hu/api/trackback/id/tr7715221068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása